From 2024 we will support the Lara's Fund monthly.

With Our Served Gin We Support The Animals. 

With The Water We Serve, We Support The People!


Elephant Gin

Elephant Gin is de originele merknaam van alle Satao Gins. Satao Gin verkoopt uitsluitend in de Benelux.

 

Satao is de naam van een van 's werelds grootste olifanten. Logisch gezien had zijn grootte hem onbereikbaar moeten maken voor natuurlijke vijanden. In de huidige wereld van vernietiging van het milieu viel Satao echter in maart 2014 ten prooi aan stropers voor zijn ivoor.

Door het verhaal van Satao te vertellen, herinnert het mensen over de hele wereld eraan dat de noodzaak om de Afrikaanse olifant te beschermen groter is dan ooit.

Elephant Gin is ontstaan uit avontuurlijke reizen door Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika.

Omdat ze niet zeker wisten wat de toekomst zou brengen, besloten ze actie te ondernemen en impact te maken om de Afrikaanse olifant te helpen beschermen - zelfs van veraf. Terug in Europa kwamen ze op het idee voor een Afrikaans geïnspireerde gin terwijl we herinneringen ophaalden aan de zogenaamde 'sundowner' G&T's die ze genoten tijdens hun reizen.

De Elephant Gin-sundowners brengen gelijkgestemde mensen samen - en 15% van de fleswinst wordt gedoneerd aan projecten voor het behoud van olifanten!

Elephant Gin geeft elke batch een eigen identiteit, vernoemd naar een dier dat momenteel geholpen wordt. Elk etiket wordt met de hand geschreven en genummerd, authenticiteit ten top.


EARTH Water

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater.

 

Om te helpen, vragen ze niet of je geld wilt geven of dat je vrijwilligerswerk wilt doen. Ze vragen je alleen of je hun producten: EARTH Water, EARTH Coffee en EARTH Tea wilt drinken.

100% van de nettowinst die ze realiseren met de verkoop van deze producten, dragen ze namelijk af om waterprojecten te financieren.

Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Drink dus deze producten en help mee om schoon drinkwater te creëren.

Het zuivere Nederlandse mineraalrijke EARTH Water is gebotteld aan de kleinschalige waterbron van Anl’eau. Deze bron is gevestigd in het beschermde, groene natuurreservaat: “het Hunzedal” in de provincie Drenthe.

Door waterkenners wordt Anl’eau genoemd als een van de beste waterbronnen van Europa. De bronnen in het beschermde waterwingebied pompen zuiver mineraalwater op van een diepte van circa 150 meter. Dit grondwater is in de Middeleeuwen als neerslag gevallen op de Hondsrug; in een periode dat mensen nog geen schadelijke stoffen gebruikten. Na een lange reis van circa 1.000 jaar door de diepe ondergrond, heeft het langzaam veel mineralen opgenomen. Het water heeft hierdoor een bijzonder goede kwaliteit. Door de verschillende verpakkingen is het geschikt voor ieder moment en gelegenheid.

Het water heeft door de samenstelling een bijzonder goede kwaliteit en is met zijn soepele fluwelen smaak is EARTH Water dan ook het perfecte complement aan 's werelds meest heerlijke wijnen en culinaire gerechten.


Lekker Ecologisch!

HAY! Straws

Plastic And Paper Straws Suck!
Ours Don’t.

 

Onze HAY! Straws worden gemaakt van de stengels van tarwe. Na de oogst, snijden we de granen tot duurzame tarwerietjes. 

Straws made of straw. Brilliant. Omdat onze tarwerietjes 100% natuurlijk zijn, zijn ze volledig biologisch afbreekbaar. Dus gooi ze na gebruik lekker op de composthoop.

Wist je dat we wereldwijd dagelijks meer dan een half miljard plastic rietjes gebruiken? In 2050 zwemt er waarschijnlijk meer plastic dan vis.

Natuurlijk. Glutenvrij! Onze rietjes zijn gemaakt van de stengels van tarwe en niets meer dan dat. Ze passen naadloos in een glutenvrij dieet en kunnen veilig gebruikt worden bij een gluten-intolerantie.

Handgeselecteerde tarwe: Onze tarwe wordt met de hand geoogst en alleen de beste HAY! Straws worden geselecteerd. Het resultaat is een premium kwaliteitsrietje’

100 % Composteerbaar: HAY! Straws zijn 100% natuurlijk en composteerbaar. Na gebruik gooi je de rietjes gewoon bij het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Lang leve de compost!

HAY! Straws ondersteunt kleine boeren: Onze tarwe kopen we het liefst in bij kleine boeren. We geven ze graag de kans te profiteren van een duurzame tarweproductie. Hoe minder restafval, hoe beter.

Minimaal verwerkt: In tegenstelling tot papieren rietjes die verpulpt worden met chemicaliën, zijn HAY! Straws puur natuur. Het is een bijproduct van de graanproductie en moet dus niet speciaal gekweekt of geplat worden. Na de oogst wordt de tarwe op lengte gesneden en daarna driemaal grondig gespoeld in steriel water om vuil en bacteriën te verwijderen. Chemicaliën worden NOOIT toegevoegd.

Eco-verpakking en FSC®-papier: Onze tarwerietjes zijn verpakt in ongebleekte kraftdozen met op soja -gebaseerde inkten. Al onze communicatie- materialen worden gedrukt op duurzaam recycled én FSC®-gecertificeerd papier. Uiteraard leveren we onze rietjes in een plasticvrije verpakking. #ditchplastic.