Vanaf 2024 ondersteunen we bij Kurt&Co maandelijks het Lara's Fonds.

In het nieuw jaar stellen we nieuwe doelen, en bij Kurt&Co beginnen we met een Nobel Initiatief.

Het Lara's Fonds, dat zich inzet voor het onderzoek naar baarmoederhalskanker in het UZ LEUVEN.

 

Gedurende heel 2024 kun je samen met ons het Lara's Fonds steunen door simpelweg de QR-Code op onze Website en Socials te scannen. Samen kunnen de een positieve impact maken op dit belangrijk onderzoek

Lara's Fonds wil het onderzoek naar baarmoederhalskanker een duw in de rug geven door extra financiering te verlenen aan het werk van professor Toon Van Gorp en zijn collega's, die als onderzoekers en artsen verbonden zijn aan KU Leuven en UZ Leuven.

 

Ook symptoomverlichting is een belangrijk aandachtspunt. Bovendien wil het fonds de bewustwording van het belang van een vroegtijdige opsporing stimuleren.

“Niets zo frustrerend als een kwaadaardige tumor die op geen enkele behandeling reageert," zegt professor Toon Van Gorp. "Als onderzoeker, als arts en als mens wil je hier een oplossing voor zoeken. We willen baarmoederhalskanker doorgronden en op zoek gaan naar de zwakke plek.”

 

"Lara zal op deze manier verder leven. We vinden het bijzonder dat zij iets kan betekenen voor alle vrouwen die in de toekomst ongewild in haar voetsporen zullen treden. Haar verhaal, haar lijden, haar ziekte zal - hoe oneerlijk ook - niet voor niets geweest zijn."

Lees Hier...

Steffen Verniers, Geert Switten, Gertjan Switten en Ine Nijs, initiatiefnemers van het fonds. © Frankie and Fish