Prof. Cornelius Ampleforth Bathtub Gin 43.3%

"EVERYTHING IS BETTER IN THE TUB."

 

Die naam Professor Cornelius Ampleforth's Bathtub Old Tom Gin een mondvol. Maar laten we het opsplitsen in enkele handige definities:

Bathtub Gin - vanwege het feit dat legaal gin gewoon "jeneverbes gearomatiseerde drank" is, kan men een gin maken door jeneverbessen en andere plantaardige ingrediënten in een sterke drank te infuseren / macereren, of als alternatief "koude bereiding" van jeneverbessen.

De naam is afkomstig uit de tijd van de drooglegging (1920), toen er zeer hoge taxen geheven werden op distillaten.
Om hieraan te onsnappen maakten mensen thuis op zeer amateuristische manier zelf hun dranken, vaak in hun ... badkuip.  

 

Old Tom Gin – de eenvoudigste, algemeen aanvaarde definitie voor wat een Old Tom Gin gewoon een gin is waaraan zoetstoffen zijn toegevoegd na distillatie. Gewoonlijk hebben Old Tom-gins een moutige, karaktervolle basisgeest die niet is gedistilleerd tot op het punt van neutraal te zijn, en vaak, maar niet noodzakelijk per definitie, in een vat heeft gestaan.

 

Professor Cornelius Ampleforth – Meester van het huismerk Malt, gebaseerd op een legende van een ietwat gekke Victoriaanse re-creationist die nog nooit een geest van weleer heeft ontmoet die hij niet terug wilde halen. Zie Victor Frankenstein.

Proefnotities: Kardemom, citroen en jeneverbes op de neus van Professor Cornelius Ampleforth's Bathtub Old Tom Gin, het komt zoet over zonder op zich gezoet te zijn. De smaak lijkt erg trouw aan wat je in de neus had, met kardemomtonen, een beetje jeneverbes met dennenaccent en wat citrus, voornamelijk citroen, maar ook tonen van sinaasappel en zelfs limoen. Vooral naar de afdronk, waar de zoetheid begint. Het heeft een plakkerig, licht klaverhoning/licht eenvoudig siroopprofiel. Afdronk heeft ook tonen van selderijzout en peper. Het is zoet, maar terughoudend in het gebruik van de zoetstof.