Gin MG 37,5%

The gin and tonic 'of Gin MG, accompanies you in the aperitif

 

Gin MG is een ideale optie voor consumptie overdag en zorgt voor een perfect vleugje frisheid bij het aperitief. Een gin met geschiedenis, klassieke snit en ambachtelijke productie

Als waarnemer van markttendensen, is Gin MG, een van de eerste gins gemaakt in Spanje, ook een perfecte optie voor consumptie overdag, dus booming daar.

Meer en meer worden 'gin-tonics' op verschillende tijdstippen van de dag gedronken en dit legendarische merk, dat in de uitgebreide 'portfolio' van het bedrijf Amer Gourmet zit, presenteert zijn mini 'MG gin-tonic' bij het aperitief, waaraan het een ideaal vleugje frisheid geeft. Een genot om zowel in bars als thuis van te genieten.

 

Gin MG wordt sinds 1940 gemaakt in de stad Vilanova i La Geltrú in Barcelona, ​​in MG Destilerías, opgericht in 1835. Gemaakt door Manuel Giró, en na meer dan drie generaties van de familie die zich inzetten voor traditie, is Gin MG een klassieke gin. , handgemaakt van 100% natuurlijke producten (zonder kunstgrepen, zonder toevoegingen en zonder versterkers), waarbij jeneverbes het overheersende ingrediënt is.

 

Deze gin voldoet aan het productieproces van de 'London Dry Gin' en wordt handmatig gedistilleerd in koperen ketels. Juniper groeit in het wild op een familieboerderij in het oosten van Spanje, waar het hele oogstproces met de hand en op een gepersonaliseerde manier wordt gedaan, zodat alleen de beste bessen bij de distilleerderij aankomen voor de productie van deze 'gin'.

 

Traditie, erfgoed en kwaliteit die niet alleen in de essentie wordt overgedragen, maar ook via de fles en het etiket. De elegante fles in 'retro'-stijl geeft aan dat het een gin met geschiedenis is, en het label weerspiegelt ook die terugkeer naar de essentie van zijn oorsprong. Daarin valt de verwijzing naar de rode kleur van de vorige fles, de handgemaakte productie en de handtekening van de maker op.

 

De authenticiteit van het teruggaan naar de oorsprong heeft hen ertoe gebracht het originele recept te redden dat Manuel Giró 80 jaar geleden creëerde met alcohol van granen en jeneverbes die met de hand werden verzameld op hun eigen velden; het veranderen van het alcoholgehalte van 37,5 voor 40% vol. initialen. Deze variatie, onder een organoleptisch aspect, is het perfecte alcoholpunt om een ​​extra droge gin te bereiken en met de balans en alcoholische balans die Manuel Giró vele jaren geleden definieerde.

In de proefnotitie wordt Gin MG aan het oog gepresenteerd met een schone en heldere kleur, met metalen flitsen aan de rand. In de neus elegant en fijn met tonen van jeneverbes en vers gras, met tonen van koriander. In de mond smaakvol en subtiel, met veel aanwezigheid van jeneverbessen.

Gin MG, een gin voor die transparante en authentieke mensen die graag een 'gin-tonic' drinken zonder kunstgrepen.