Uit liefde voor smaakvolle Gin-Tonic en echte Spaanse Tapas

Arendonk — Kurt Van Peer heeft een voorliefde voor lekker en vers eten, liefst van Spaanse origine. Geen toeval dat hij onder de vlag van Kurt&Co de Kempen opvrolijkt met zijn smaakvolle tapasboxen. Of dat hij ergens ten lande met zijn caravan opduikt om kleur- rijke gin-tonics te serveren. “Ik hou van kleuren, lekkere smaken en van gezelligheid.”

Kurt Van Peer staat dagelijks te koken in zijn eigen atelier, langs De Lusthoven in Arendonk, met zicht op het achterliggende groen. Op het moment dat ik langsga, is hij net appeltjes aan het drogen in zijn eigen droogoven. De gedroogde appelsienen liggen al klaar. “Die gebruiken we allebei als we met Gin&Beatz ergens ginetonics gaan serveren. We luisteren zo feesten op met onze caravan, serveren ginetonics, brengen muziek en nemen zelfs spelletjes mee.”

 

 

ÉCHTE SPAANSE TAPAS

Maar dat gedroogd fruit wordt ook gebruikt om de tapasboxen op te fleuren die Kurt in de Kempen rondbrengt. Je kan er zelfs verse thee mee maken. “Ik hou enorm van kleur. Mensen eten met hun ogen. Alles moet er dus fris en aantrekkelijk uite zien. En van onze tapasboxen kan je alles opeten. Daarom halen we zelfs eetbare bloemetjes bij een bioboer in Weelde.” Via de tapasboxen wil Kurt de Kempen laten kennismaken met authentieke Spaanse smaken. “De echte tapas”, benadrukt hij meteen. Via Kurt&Co ging hij ervoor speciaalop zoek naar Spaanse leveranciers die alles weekvers kunnen aanleveren. 

 

Ik wil mensen leren dat de lekkerste producten daarom niet altijd de duurste zijn. Veel mensen denken dat ze wel weten hoe een chorizo smaakt, omdat ze die soms meebrengen van de supermarkt. Maar die echte chorizo, dat is nog een wereld van verschil.” In de box zitten daarnaast nog o.a.: nacho’s, jalapeno’s, tapenades, pan con tomat,... Volledig met de hand gemaakt, op en top vers.

AAN HUIS OF OP KANTOOR

Kurt&Co biedt meerdere tapasboxen aan: ‘Meat’, ‘Cabo de Peñas’ (vis), ’Deluxe’, Apero en zelfs glutenvrij. Daarnaast voorziet Kurt nog een lunchbox voor mensen die graag ’s middags thuis (of op kantoor) genieten van de Spaanse specialiteiten. Alle boxen worden gratis aan huis (of op kantoor) geleverd, binnen een straal van 25 kilometer van Arendonk. Daarbuiten vraagt Kurt een kleine vergoeding. De tapasbox kan je op tafel zetten waarna je meteen kan beginnen eten. “Je hoeft niks warm te maken en er zijn ecologisch verantwoorde kartonnen potjes en houten vorkjes toegevoegd. Je hebt dus ook geen afwas.”

 

CATERING

Met de feestdagen in zicht, belooft het weer druk te worden. Met al de tapasboxen, maar Kurt&Co kan ook de catering voorzien voor bedrijfsfeesten of nieuwjaarsrecepties. “Mijn doelstelling is om lekker eten te brengen en mensen iets te laten meemaken wat ze anders nooit meemaken. We willen niet doen wat anderen al doen. En net daarom was het heel erg spannend in het begin. Gaat dit wel werken? Maar al snel bleek dat de mensen heel enthousiast waren en met plezier mee in ons verhaal stapten. Als je dan hoort dat mensen door onze tapas helemaal teruggekatapulteerd worden naar hun vakantie in Spanje, dan zijn dat fantastische complimenten om te krijgen.”

UITVOERIG GEPROEFD

Intussen breidt het assortiment rustig verder uit. “Vroeger serveerden we drie verschillende hapjes

met de caravan, nu zijn dat er al zes. Dat lijkt niet veel, maar daar gaat een heel proces aan vooraf. Ik heb daarvoor zelfs een smaakpanel samengee steld met vrienden en familie, mijn ‘&Co’, om alles uitgebreid mee te komen proeven. Zij geven mij mee richting en steun. Alleen als het volledig top is, wordt het mee in het assortiment opgenomen. Die zoektocht naar nieuwe smaken stopt nooit. En we blijven investeren in onze verschillende concepten. Elke keer als je met ons in contact komt, mag het net een tikkeltje meer zijn. Soms zit dat in de details, zo hebben we bijvoorbeeld met Gin&Beats geïnvesteerd in echte planten om de inkleding verder uit te bouwen. Al is het ook belangrijk dat bepaalde dingen hetzelfde blijven. Neem nu onze tapasboxen: als je die vorig jaar al besteld hebt en tevreden was, dan moet je diezelfde kwaliteit opnieuw kunnen bestellen. Je kan altijd verder aanvullen met nieuwe warme hapjes, maar de basis blijft diezelfde kwaliteit die je van ons kent.”

 

De Lusthoven 78, Arendonk Tel. +32 (0)475 23 39 33 kurtenco@telenet.be

www.kurtenco.be www.tapasbestellen.be

@Kurt&Co

december 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 236