Satao (Elephant) Gin 45%

Better Gin - Safer Elephants

 

Alle producten van Elephant Gin zijn handgemaakt in Duitsland; geproduceerd in kleine batches en met behulp van de traditionele methode van koperdestillatie in een Arnold Holstein-stokerij.

Veel gecontroleerde handmatige stappen en een langzaam, zacht distillatieproces zorgen voor rijke smaken en het hoogste kwaliteitsniveau.

Onze innovatieve mix van 14 plantaardige ingrediënten combineert zeldzame Afrikaanse ingrediënten met verse, met de hand gesneden appelappels uit boomgaarden rondom onze distilleerderij.

 

Jeneverbessen, cassia schors, sinaasappelschil, gember, lavendel, vlierbloesem, pimento bessen, verse appelen en dennennaalden. Daarnaast worden er ook Afrikaanse botanicals als baobab fruit, buchu plant, leeuwenstaart en duivelsklauw gebruikt. Hierdoor krijgt deze gin een subtiele aroma van jeneverbes met een ondertoon dat doet denken aan wild dennenbos. Zijn smaak is uiterst complex maar toch aangenaam opvallend met florale tonen en fruitige smaken.

 

De etiketten van Elephant Gin zijn met de hand geschreven door een kalligraaf en dragen de naam van een vroegere grote slagtand of olifant die haar partnerstichtingen momenteel helpen beschermen. De flessen zijn op maat gemaakt, verzegeld met natuurkurk en 100% plasticvrij!

 

Inspiratie: Elephant Gin is ontstaan ​​uit avontuurlijke reizen door Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika. Omdat ze niet zeker wisten wat de toekomst zou brengen, besloten ze actie te ondernemen en impact te maken om de Afrikaanse olifant te helpen beschermen - zelfs van veraf.

Terug in Europa kwamen ze op het idee voor een Afrikaans geïnspireerde gin terwijl ze herinneringen ophaalden aan de zogenaamde 'sundowner' G&T's die we genoten tijdens hun reizen. De Elephant Gin-sundowners brengen gelijkgestemde mensen samen - en 15% van de fleswinst wordt gedoneerd aan projecten voor het behoud van olifanten!